today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ν.Κορέα: Τέλος οι μάσκες από τον Ιούλιο για όσους έχουν εμβολιαστεί έστω με μία δόση

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι από τον Ιούλιο και κατόπιν δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας για όσους έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους για την COVID-19.

Η αναγγελία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια να πειστούν οι πιο γηραιοί πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς η Σεούλ θέλει περί τον Σεπτέμβριο να έχει ανοσοποιηθεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού της ( ≈ 52 εκατ.) από το 7% σήμερα.

Εξάλλου, οι πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συναθροίσεις από τον Ιούνιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ στη διάρκεια σύσκεψης με συναρμόδιους αξιωματούχους σήμερα.

Πρόσθεσε πως τα περιοριστικά μέτρα θα προσαρμοστούν αφού η εκστρατεία ανοσοποίησης φθάσει στο ποσοστό-στόχο του πληθυσμού.

Ο εμβολιασμός των πολιτών μεταξύ 65 και 74 ετών θα αρχίσει αύριο Πέμπτη σε 12.000 κλινικές και εμβολιαστικά κέντρα.

Ως χθες τα μεσάνυχτα η Νότια Κορέα κατέγραψε 707 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλους 2 θανάτους ασθενών με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως εδώ τους 1.940 νεκρούς επί συνόλου 137.682 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,41%.

Μέχρι εδώ, 3,9 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους για την COVID-19, εκ των οποίων 1,9 εκατ. έχουν λάβει και τις δύο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ