today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Γ.Κατρούγκαλος: Στο κενό το κυβερνητικό πυροτέχνημα για την ψήφο των αποδήμων

Επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο τομέαρχης Εξωτερικών και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος καταλογίζοντάς της βαθειά υποκρισία, τονίζοντας ότι έπεσε στο κενό το πυροτέχνημα της με το νομοσχέδιο για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού. Παράλληλα απέδωσε στην κυβερνητική παράταξη τις ευθύνες για την αποτυχία να συγκεντρωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη πλειοψηφία των 200 βουλευτών για το νομοσχέδιο των αποδήμων.

«Η συζήτηση είναι χρήσιμη που έγινε γιατί ανέδειξε εκ νέου τον επικοινωνιακό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας της ΝΔ, η οποία εξαρχής δεν αποσκοπούσε να καταλήξει σε νόμο, αλλά να παραπλανήσει τους αποδήμους», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος. Ταυτόχρονα, επέμεινε στη θέση του κόμματος του για την δημιουργία εκλογικών περιφερειών αποδήμων και να μην προσμετράτε η ψήφος των αποδήμων στο εθνικό εκλογικό αποτέλεσμα τονίζοντας ότι, «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθείται από όλες τις χώρες που έχουν διασπορά σαν της χώρας μας, ενώ ανάλογη ήταν και η πρόταση που είχε υποβάλει το 2009 το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)». Ο κ. Κατρούγκαλος, υποστήριξε ακόμα ότι «είναι συνολικά υποκριτική η τακτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εμφανίζεται ως προστάτης των αποδήμων, ενώ ταυτόχρονα στελέχη της διαχωρίζουν τους ομογενείς σε κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «Πορτοκάλους» και «θείες από το Σικάγο».

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και προς το ΚΙΝΑΛ, καλώντας το να απαντήσει «αν διαφέρει η σημερινή πρόταση της ΝΔ που τόσο πανηγυρικά υποστηρίζει, από την πρακτικά παρόμοια του ίδιου κόμματος την οποία το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε το 2009 ως πατριδοκάπηλη, εθνοκάπηλη, και καπηλευτική των αποδήμων».

Τέλος, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών “να μην επιχειρήσει να διαφύγει από τις ευθύνες του για την εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου, του μόνου εφικτού συμβιβασμού και να συγκαλέσει την αρμόδια Διακομματική Επιτροπή που δεν έχει μέχρι σήμερα ποτέ συγκληθεί.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ