today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Πολωνία: Δελεάζει τους πολίτες με λοταρία για να εμβολιαστούν

Η Πολωνία θα οργανώσει μια λοταρία με έπαθλα έως και 1 εκατομμυρίου ζλότι (273.000 δολάρια), προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός που είναι επιφορτισμένος με το πρόγραμμα ανοσοποίησης.

Ο Μίκαλ Ντβόρκζικ δήλωσε πως, αν και το 69% των Πολωνών έχει δηλώσει ότι θέλει να εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να επιβεβαιωθεί πως πράγματι θα το κάνει.

«Διεξάγουμε άλλη μία διαφημιστική εκστρατεία… Έχουμε ανθρώπους του αθλητισμού που εμπλέκονται σε αυτήν, έχουμε ηθοποιούς που εμπλέκονται, influencers που συμμετέχουν», είπε ο Ντβόρκζικ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Μαζί με αυτές τις παραδοσιακές μορφές… προσθέτουμε αυτήν την επιπλέον πρόταση».

Η λοταρία θα διεξαχθεί με τη βοήθεια κρατικών επιχειρήσεων και του διαχειριστή της λοταρίας Totalizator Sportowy.

Κάθε 2000ός άνθρωπος που θα συμμετέχει στη λοταρία θα κερδίζει 500 ζλότι, ενώ δύο συμμετέχοντες θα κερδίσουν ένα εκατομμύριο ζλότι και ένα υβριδικό αυτοκίνητο.

Οι αρχές θα ενθαρρύνουν, επίσης, τους δήμους να διαγωνιστούν για να πετύχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών. Οι πρώτοι 500 που θα φθάσουν στο ποσοστό του 75% θα βραβευθούν με 100.000 ζλότι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ