today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Λιθουανία: Απαγορεύει όλες τις πτήσεις από και προς το έδαφός της μέσω του λευκορωσικού εναερίου χώρου

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας συνιστά στους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια προς την Λευκορωσία και σε όσους βρίσκονται στην λευκορωσική επικράτεια να την εγκαταλείψουν αμέσως.

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών της Λιθουανίας ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Λιθουανίας θα πρέπει να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Ο Μάριους Σκουόντις διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από τις 03.00 της Τρίτης.

Παρεμβαίνοντας κατά την διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις δήλωσε ότι η ενέργεια της Λευκορωσίας απηχεί την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε από την πλευρά του ότι οι αεροπορικές εταιρείες Lot, Wizzair, Airbaltic ήδη αποφεύγουν σε εθελούσια βάση τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Ο κυπριακός αεροπορικός όμιλος Avia Solutions Group με έδρα την Λιθουανία δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Οι βασικές προτεραιότητες των εταιρειών μας είναι η ασφάλεια των πτήσεων και η ασφάλεια των επιβατών, άρα οι εταιρείες του ομίλου μας…αλλάζουν την διαδρομή των πτήσεών τους και θα παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Στην Βαρσοβία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε ότι θα προτείνει να διακοπούν όλες οι πτήσεις από την Λευκορωσία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ