today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Επίσκεψη Κεραμέως στο Ίδρυμα «Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών»

Το Ίδρυμα «Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών» (ΑΚΣΣ) επισκέφθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η κ. Κεραμέως ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τις δράσεις της ιστορικής Σχολής των Σπετσών, όπως η υπογραφή συμφωνητικού για τη διενέργεια συνεδρίων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και Μνημονίου Συνεργασίας με το Πάντειο.

Μεταξύ των πολιτιστικών έργων και εκδηλώσεων, που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, συγκαταλέγονται φεστιβάλ, συναυλίες μουσικής και θεατρικές παραστάσεις στο αρχαιόμορφο θέατρο χωρητικότητας περισσότερων από χιλίων θεατών, διεθνή συνέδρια, έκθεση γλυπτικής, συνεργασία με το φορέα «Μονοπάτια πολιτισμού» και με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η προβολή της βιβλιοθήκης της Αναργυρείου Σχολής, που διαθέτει μια συλλογή από 5.500 βιβλία παλαιών εκδόσεων.

Παράλληλα, στο διάστημα αυτό αναδείχθηκε το μουσείο με οργάνωση ξεναγήσεων, δημιουργήθηκε ένας πολυχώρος, ενώ ιδρύθηκε διεθνής θερινή μουσική ακαδημία (https://maakss.com/), η οποία ξεκινά στις 6 Ιουλίου 2021 και θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Νέοι μουσικοί από όλον τον κόσμο συμμετέχουν σε Master Classes με καταξιωμένους διεθνώς σολίστες/καθηγητές, στις εγκαταστάσεις της Σχολής των Σπετσών. Ήδη συμμετοχή έχουν εξασφαλίσει μουσικοί/μαθητές από τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Βραζιλία, την Αμερική, την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Σερβία, την Ουκρανία και την Ελλάδα. Παράλληλα, με αφορμή την επέτειο των 20 ετών από την απώλεια του διεθνώς διακεκριμένου συνθέτη και μαθητή της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών Ιάννη Ξενάκη, διοργανώνεται, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», αναδρομική έκθεση με σπάνια τεκμήρια, σχετικά με τη ζωή και το ρηξικέλευθο μουσικό του έργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ