today-is-a-good-day
19 C
Athens

Αδ.Γεωργιάδης: Αν υποχωρήσει η πανδημία θα ζητήσουμε από τον Επιτροπή περαιτέρω άνοιγμα

Aν η πανδημία ακολουθήσει έντονη πτωτική πορεία, την Παρασκευή θα ζητήσουμε από την Επιτροπή το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης.

“Eάν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα, όσα μπορούμε, πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό”, πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όσο και να αυξηθεί, στους άνω των 100 ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά.

«Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε κοστίζει χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός τόνισε πως επιθυμία είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας και ερωτηθείς για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων απάντησε “Εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test, δεν θα πούμε όχι εμείς”.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των ατόμων στα γυμναστήρια, όπως και στους λοιπούς κλειστούς χώρους, θα είναι περιορισμένος.

Όπως είπε, δεν θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση των περιορισμών της κυκλοφορίας μετά τις 12:30 ενώ για τα self test δήλωσε ότι θα συνεχιστούν μέχρι να αποκτηθεί η απαιτούμενη ανοσία στη χώρα.

Ανέφερε επίσης ότι οι σχολές χορού έχουν ζητήσει να μην ανοίξουν το καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ