today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Ελληνική Λύση: Η πολιτεία πρέπει να στηρίξει ουσιαστικά την οικογένεια

Η πολιτεία πρέπει να στηρίξει ουσιαστικά την οικογένεια, να δώσει πραγματικά κίνητρα και όχι να μοιράζει ψίχουλα, υπογράμμισε, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια, ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση για έκπτωση από τις ιδεολογικές αρχές και αξίες και απροθυμία μέτρων για τη δημογραφική πολιτική.

«Νομίζετε ότι με μπαλώματα και μεσοβέζικες λύσεις θα δώσετε απαντήσεις στο πρόβλημα. Νομοθετείτε χωρίς να έχετε την πραγματική εικόνα του προβλήματος, πόσα διαζευγμένα ζευγάρια έχουμε, πόσα παιδιά εκτός γάμου», είπε ο Κωνσταντίνος Χήτας, απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Χήτας κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση «κάνει μπαλάκι το παιδί» αντί να καταθέσει ένα νομοσχέδιο με παιδοκεντρικό χαρακτήρα και αυτό την ίδια ώρα που καταρρέει ως θεσμός η οικογένεια και ενώ αυξάνονται τα παιδιά εκτός γάμου στην Ευρώπη. Αντίστοιχη εικόνα, είπε ο κ. Χήτας, υπάρχει στην Ελλάδα που το 2018 το ποσοστό των παιδιών εκτός γάμου έφτασε το 11%.

«Είμαστε αντίθετοι με τη διάταξη που αναφέρει ότι στη δικαστική απόφαση δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό», είπε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης και υπογράμμισε πως όταν ο γονέας είναι επικίνδυνος για τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού, πρέπει να απομακρύνεται άμεσα. «Ζητάμε ξανά αυστηροποίηση και πραγματική έκτιση των ποινών», είπε ο κ. Χήτας.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι για την κρίση στην οικογένεια δεν ευθύνονται μόνο οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες αλλά και η χαλάρωση των ηθών, τα πρότυπα που καλλιεργούνται από τα ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ