today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Guardian: Παραιτήθηκε η νοσηλεύτρια που φρόντισε τον Τζόνσον

Απογοητεύθηκε από την κυβέρνηση

Μια νοσηλεύτρια, που φρόντισε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, όπου έδινε μάχη κατά της Covid-19, εγκαταλείπει τη δουλειά της, με τη βρετανική εφημερίδα Guardian να γράφει πως έχει αγανακτήσει από την αντιμετώπιση εκ μέρους της κυβέρνησης των εργαζόμενων στον υγειονομικό τομέα.

Η Τζένι ΜακΓκί, από τη Νέα Ζηλανδία, ήταν μία από τις δύο νοσηλεύτριες που επέλεξε για να απονείμει τα εύσημα ο Τζόνσον, για τη φροντίδα που του πρόσφεραν την περίοδο που βρισκόταν στο νοσοκομείο, τον περασμένο Απρίλιο, όταν, όπως είχε πει ο ίδιος, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του έσωσε τη ζωή.

Εντούτοις, με μια απόφαση που προκαλεί αμηχανία στον Τζόνσον, η ΜακΓκί παραιτήθηκε τώρα από το NHS, κατακεραυνώνοντας τον πρώην ασθενή της και την κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση του υγειονομικού προσωπικού, σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα του Guardian.

«Δεν λαμβάνουμε τον σεβασμό και τώρα ούτε τον μισθό που δικαιούμαστε. Έχω απλά σιχαθεί απ’ όλο αυτό. Επομένως, υπέβαλα την παραίτησή μου», είπε η ΜακΓκί, όπως γράφει η εφημερίδα, σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4 TV που θα προβληθεί στις 24 Μαΐου.

Η ΜακΓκί αναφερόταν στην κυβερνητική πρόταση, που έχει επικριθεί σφόδρα, αύξησης 1% στον μισθό του προσωπικού του NHS, μια πρόταση την οποία οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τζόνσον και οι συνδικαλιστικές ενώσεις περιγράφουν ως προσβλητική προς εκείνους που έδωσαν μάχη με την πανδημία.

«Πολλοί νοσηλευτές νιώθουν ότι η κυβέρνηση δεν ηγήθηκε πολύ αποτελεσματικά, η αναποφασιστικότητα, τόσα πολλά ανάμεικτα μηνύματα. Ήταν απλά πολύ ενοχλητικό», λέει η ΜακΓκί, αναφερόμενη στη συνολική ανταπόκριση της βρετανικής κυβέρνησης.

Το γραφείο του Τζόνσον δεν αναφέρθηκε ευθέως στις δηλώσεις της νοσηλεύτριας, επισήμανε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι μπορεί για να στηρίξει» τους εργαζόμενους του NHS.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τη φροντίδα που παρέχει το προσωπικό του NHS, ειδικά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας», σημειώνει μια εκπρόσωπος τύπου. «Για αυτόν ακριβώς τον λόγο εξαιρέθηκε από το ευρύτερο «πάγωμα» μισθών που εφαρμόστηκε στον δημόσιο τομέα ως αποτέλεσμα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία».

Το νοσοκομείο St Thomas εξέδωσε μια ανακοίνωση εκ μέρους της ΜακΓκί, όπου ανέφερε πως είναι «ενθουσιασμένη, καθώς ξεκινά ένα νέο συμβόλαιο ως νοσηλεύτρια στην Καραϊβική, πριν από τις διακοπές στην πατρίδα της τη Νέα Ζηλανδία αργότερα αυτόν τον χρόνο».

«Έπειτα από τη σκληρότερη χρονιά της καριέρας μου στη νοσηλευτική, κάνω ένα βήμα πίσω από το NHS, όμως ελπίζω ότι θα επιστρέψω στο μέλλον», τονίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ