today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Γ.Αμυράς: Πάνω από 79 εκατ. για πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών σε δάση

Έργα ύψους 79,365 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση δράσεων πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δάση από πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε η πολιτική ηγεσία του.

«Υλοποιούμε με συνέπεια τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αποκατάσταση ζημιών στα δάση της χώρας από πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, οι οποίες λόγω της κλιματικής αλλαγής έχουν ενταθεί τα τελευταία έτη», δήλωσε, με αφορμή την ανακοίνωση των σχετικών δράσεων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

«Θωρακίζουμε, επίσης, πολλές περιοχές από πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία είναι πολύ συχνότερα πλέον. Η διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας πρωταγωνιστούν στο σχέδιό μας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, τα έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και θα υλοποιηθούν από τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τους δήμους, με τις σχετικές πιστώσεις, να κατανέμονται ως εξής:

– Δασικές πυρκαγιές: 76 πράξεις, 32.137.000 ευρώ

– Παθογόνοι οργανισμοί: 5 πράξεις, 1.961.000 ευρώ

– Πλημμυρικά φαινόμενα: 15 πράξεις, 32.194.000 ευρώ

– Αποκατάσταση δασικών υποδομών ή δασικών επενδύσεων που έχουν προκύψει από πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές, καθώς και καταστροφικά συμβάντα: 6 πράξεις, 2.303.000 ευρώ

– Αναδασώσεις εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων: 14 πράξεις, 10.770.000 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ