today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κ.Σακελλαροπούλου: Γέφυρα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων η Θράκη

«Σταυροδρόμι πολιτισμών, γέφυρα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων από τα βάθη του χρόνου, αυτή είναι η Θράκη», έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο βιβλίο επισκεπτών του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε για 45 λεπτά της ώρας στο Εθνολογικό Μουσείο από την πρόεδρο του Μουσείου Αγγελική Γιαννακίδου και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη και πριν αποχωρήσει έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Η συλλογική μνήμη διασώζει εργόχειρα, κεραμικά, λατρευτικά αντικείμενα, κοσμήματα, εργαλεία της καθημερινότητας, όλα όσα συγκεντρώνει το εκπληκτικό Εθνολογικό Μουσείο της Θράκης. Σπάνια ένα Μουσείο είναι τόσο στενά ταυτισμένο με τον άνθρωπο που το εμπνεύστηκε. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την εκπληκτική Αγγέλα Γιαννακίδου. Θερμά συγχαρητήρια, να είναι πάντα καλά. Η Θράκη, όλοι μας, της οφείλουμε πολλά».

Νωρίτερα η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και μαζί με τον δήμαρχο Ιωάννη Ζαμπούκη φωτογραφήθηκαν μπροστά στο μεγάλο πανό (διαστάσεων 14 χ 4,2 μέτρων) που έχει αναρτηθεί έξω από το κτίριο, αποκαλείται “Κεντημένη Μνήμη” και πάνω σε αυτό το ύφασμα έχουν κεντήσει την ιστορία της Θράκης γυναίκες της Αλεξανδρούπολης.

Στη συνάντηση που είχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο δήμαρχος συζήτησαν για θέματα της πόλης.

Από το δημαρχείο η κ. Σακελλαροπούλου περπάτησε μέχρι το Εθνολογικό Μουσείο και στη διάρκεια της διαδρομής αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με περαστικούς, από απόσταση, και κάποιοι την χειροκρότησαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ