Χ.Σταϊκούρας: Πρέπει να στηρίξουμε για όσο χρειαστεί τα νοικοκυριά επλήγησαν από την κρίση

EUROKINISSI

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση και να στηρίξουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Τόνισε ότι η ΕΕ προβλέψει ισχυρή ανάκαμψη, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση, ότι η ανεργία παρέμεινε στα ίδια επίπεδα χάρη στα μέτρα στήριξης, το αίσθημα των καταναλωτών ενισχύθηκε και ότι μειώθηκαν τα «κόκκινα δάνεια» κατά 30% σε ετήσια βάση, ενώ βγήκαμε με επιτυχία και στις αγορές.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε εκτενή αναφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει σε διάφορους τομείς, όπως στην παιδεία, στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης και σε πολλούς άλλους -αλλά τόνισε ότι όλα αυτά δε σημαίνουν ότι δεν έχουμε και άλλες προκλήσεις μπροστά μας. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά με το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι «έχουμε νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δε θα γίνουν αυτόματα, χρειάζονται επίπονες προσαρμογές. Aυτό είναι το μήνυμα μου, ότι πρέπει να παρουσιάσουμε έργο».

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, τόνισε ότι πρέπει να στηρίξουμε για όσο χρειαστεί τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την κρίση, να εφαρμόσουμε μία συνετή δημοσιονομική πολιτική, να εφαρμόσουμε το νέο νομικό πλαίσιο για το χρέος, να συνεχίσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις, να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, να εφαρμόσουμε την ψηφιακή μετάβαση και πολλά άλλα και κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί τις μεταρρυθμίσεις.