today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Αλ.Τσίπρας προς Λ.Πετρούνια: Να βοηθήσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό όσο μπορούμε

Συμπαραστάτης στις προσπάθειες που κάνουν όλοι οι αθλητές δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το μεσημέρι στο προπονητικό κέντρο της Ενόργανης Γυμναστικής, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με όποιον τρόπο μπορεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Λευτέρη Πετρούνια, τον Ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ράφτη και τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ενόργανης, εκφράζοντας στον χρυσό Ολυμπιονίκη την ευγνωμοσύνη του «για όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που μας έχει δώσει» αλλά ιδιαίτερα, όπως είπε, «για το τελευταίο μετάλλιο στην Βασιλεία, το οποίο ήρθε μετά από τραυματισμό και άρα μετά από δύσκολη δουλειά για την επάνοδο». «Με συγκίνησε η δήλωσή σου στο αεροδρόμιο, ότι κάνεις αθλητισμό χάρη στους χορηγούς σου και ότι εσύ και οι συναθλητές σου είσαστε 7 μήνες απλήρωτοι από την Ομοσπονδία», είπε στον Λευτέρη Πετρούνια, επισημαίνοντας πόσο σημαντικός είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Από την πλευρά του ο χρυσός Ολυμπιονίκης υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι οι Ομοσπονδίες, τόσο στην γυμναστική όσο σε όλα τα αθλήματα, βλέπουν τους αθλητές και τους προπονητές  ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός γιατί διαχρονικά έχει τους αθλητές που έχουν σηκώσει την σημαία ψηλά και έχει φέρει τα περισσότερα ολυμπιακά και άλλα μετάλλια. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι, παρά την μεγάλη προσπάθεια των αθλητών από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έχει την εντύπωση ότι «δίνουμε περισσότερη βάση στον επαγγελματικό αθλητισμό και όχι στον ερασιτεχνικό που δίνει περισσότερες χαρές». «Υπήρξε πρόσφατα φορολόγηση στα κέρδη του Στοιχήματος και πήγαν όλα στις ΠΑΕ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και να έρθουν τα θέματα αυτά στην Βουλή και να αναδειχθούν γιατί, όπως είπε, πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να βοηθήσουμε και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα η πολιτεία διαχρονικά. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε ότι πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να βρούμε λύσεις ώστε να αναπτύξουμε κι άλλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να στηρίξουμε κι άλλο τους αθλητές. Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι και την προετοιμασία για την Ολυμπιάδα, δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο στο Τόκιο με ενδιάμεσο σταθμό τους αγώνες στο Κατάρ για την πρόκρισή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ