today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΠτΔ: Σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε.

Τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στην προώθηση της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή της με τον προεδρεύοντα του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, για να συμμετάσχει στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η χώρα μας, υποστηρίζει τις προσπάθειες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται μπορεί να μην είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι απαραίτητες.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντόντικ εξέφρασε την ελπίδα ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του θα επιταχυνθεί και ευχαρίστησε την Ελλάδα για την πάγια και σταθερή υποστήριξη της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν επίσης προς συζήτηση, οι επιπτώσεις της πανδημίας και εκφράστηκε η ελπίδα για γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα, που θα επιτρέψει και την οικονομική ανάκαμψη. Τόσο η κυρία Σακελλαροπούλου, όσο και ο κ. Ντόντικ, υπογράμμισαν τις άριστες διμερείς σχέσεις, ενώ επισήμαναν ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για περαιτέρω ενίσχυση τους, ειδικά σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ