today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Νομοθετικό «τείχος» απέναντι στον ρατσισμό μέσω των Social Media

Τα διοικητικά όργανα του αγγλικού ποδοσφαίρου, καλωσόρισαν την ανακοίνωση για έναν νέο νόμο που αφορά στην τιμωρία των εταιρειών Mέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, εάν δεν καταφέρουν να εξουδετερώσουν τη διαδικτυακή κακοποίηση, όπως για παράδειγμα οι ρατσιστικές επιθέσεις, τονίζοντας ότι θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ, το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το αυτόν τον νόμο, προβλέπονται για τους παραβάτες, πρόστιμα έως και 10% του κύκλου εργασιών ή 18 εκατομμύρια λίρες (20,8 εκατομμύρια ευρώ), ενώ οι ανώτεροι διευθυντές θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της εγκληματικής ενέργειας.

Δημοφιλείς πλατφόρμες Social Media, δέχθηκαν μποϊκοτάζ από επαγγελματίες αθλητές, συλλόγους, κυβερνητικούς και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στις αρχές του μήνα, ως απάντηση στην συνεχιζόμενη διαδικτυακή ρατσιστική κακοποίηση εναντίον πολλών μαύρων αθλητών.

«Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να λογοδοτήσουν για την προστασία των χρηστών τους. Το πρόσφατο μποϊκοτάζ των μέσων  κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ηγήθηκε το αγγλικό ποδόσφαιρο, έδειξε ότι συλλογικά είχαμε αρκετά αποτελέσματα», ανέφεραν σε κοινή δήλωση, η Premier League, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA), η EFL και πολλά άλλα όργανα.

Οι συγκεκριμένοι φορείς, χαιρέτησαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να «διασφαλίσουν την λήψη μέτρων το συντομότερο δυνατό».

«Προτρέπουμε τις εταιρείες των Social Media να αναγνωρίσουν τον αντίκτυπο της αδράνειας τους και να αναλάβουν ηθική ευθύνη, ενεργώντας τώρα για να αντιμετωπίσουν την κατάχρηση στις πλατφόρμες τους πριν τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ