today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Μ.Κριθαρίδης: Ποια διεθνή νομιμότητα επικαλείται ο πρωθυπουργός για το μεταναστευτικό;

Επικρίσεις αλλά και ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό διατυπώνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Ο περιοδεύων Πρωθυπουργός δήλωσε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής παρουσία του Υπουργού του κ. Μηταράκη, πως “η Κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό κινείται στο σημείο που τέμνεται η εθνική κυριαρχία και η διεθνής νομιμότητα με τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα των προσφύγων”», αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης και προσθέτει: «Ποια ακριβώς διεθνή νομιμότητα επικαλείται; Αυτή που πριν λίγες μέρες διαβάσαμε στην αγγλική φυσικά, Guardian ότι έχουμε προβεί σε περίπου 4,5 χιλιάδες παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο; Ποια δικαιώματα των προσφύγων; Όταν το ελληνικό λιμενικό τους αντιμετωπίζει με βία και βασανιστήρια, με την ανοχή της Frontex;».

Μόλις χθες, υπογραμμίζει ο κ. Κριθαρίδης, «ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης προσπαθούσε να απολογηθεί για τα εγκλήματα της Κυβέρνησης στο προσφυγικό, σε ραδιοφωνική εκπομπή στην Αγγλία. Δεν ντρέπεστε καθόλου να τα λέτε αυτά κ. Μητσοτάκη; Για δε τον ανθρωπισμό της Κυβέρνησης ας μην τον σχολιάσουμε καλύτερα καθόλου, καθώς οι εικόνες ανθρώπων να χάνουν αβοήθητοι την ζωή τους στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως και τα τείχη του μίσους και της ντροπής, σας χαρακτηρίζουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ