Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΑΠΕ

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε το απόγευμα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει το υπουργείο, καθώς και για την πορεία του εμβολιασμού. Μάλιστα, του έκανε γνωστό ότι χθες πραγματοποιήθηκαν 114.000 εμβολιασμοί, αριθμός-ρεκόρ, όπως είπε, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως αύριο θα εμβολιαστεί και ο ίδιος.

Μετά τη συνάντηση, ο Γεώργιος Γεωργαντάς τόνισε ότι «είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Μακαριώτατο. Τον ενημέρωσα για τις δράσεις του υπουργείου, ενώ συζητήσαμε με λεπτομέρειες τις συνεργασίες που υπάρχουν ανάμεσα στο υπουργείο και στην Αρχιεπισκοπή και αποφασίσαμε να τις ενισχύσουμε. Ο Μακαριώτατος είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για το ποιμαντικό έργο που επιτελείται, ενώ αναφερθήκαμε και στα ζητήματα που αφορούν στον παραμεθόριο νομό του Κιλκίς από τον οποίο προέρχομαι. Ήταν πολύ ουσιαστική συζήτηση και καταλήξαμε ότι πραγματικά όλο αυτό το διάστημα της μεγάλης δοκιμασίας η Εκκλησία στάθηκε κοντά στον απλό πολίτη, του συμπαραστάθηκε, ενίσχυσε σε όλους μας το αίσθημα της πίστης που πρέπει να έχουμε και ταυτόχρονα της εμπιστοσύνης προς την επιστημονική κοινότητα». Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο και να του ευχηθεί καλή συνέχεια και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο έργο που επιτελεί η Εκκλησία.

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία ‘τρέχουν’ και έχουν σχέση με την τεχνολογική εξέλιξη. Έχουμε συζητήσει για πολλά θέματα με τον υπουργό. Είναι πολλές οι υπηρεσίες του υπουργείου που συνεργάζονται με τις δικές μας και τα προγράμματα είναι αρκετά, αλλά συνέχεια αναπτύσσονται. Σήμερα συζητήσαμε για όλα αυτά τα καινούργια έργα, τα οποία είναι απαραίτητα για την εποχή μας και καταλήξαμε ότι αυτή η συνεργασία που μέχρι τώρα έχει αποδώσει καρπούς θα συνεχιστεί ακόμη καλύτερα».

Νωρίτερα, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Γέροντας Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.