today-is-a-good-day
19 C
Athens

Παρακολουθήστε live το 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Παρακολουθήστε ζωντανά το 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το οποίο διεξάγεται έως και το Σάββατο 15 Μαΐου. Στους 10 θεματικούς πυλώνες του Φόρουμ θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις, είτε με φυσική παρουσία στα ειδικά διαμορφωμένα στούντιο στο Ζάππειο είτε διαδικτυακά, περισσότεροι από 1.000 προσκεκλημένοι ομιλητές από 42 χώρες.

Οι θεματικοί πυλώνες είναι οι εξής:

– 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: 1821-2021

– Γεωπολιτική και Διεθνής Ασφάλεια

– Παγκόσμια Οικονομία

– Το Μέλλον της Ευρώπης

– Βιωσιμότητα και Κλιματική Αλλαγή

– Άνθρωποι, Οργανώσεις και Κοινωνία

– Τεχνολογία και το Μέλλον της Ανάπτυξης

– Ελλάδα: Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις και Βιώσιμη Ανάπτυξη

– Υγεία

– Παιδεία και Εκπαίδευση

Με φυσική παρουσία στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του Φόρουμ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ.

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων, η εκτελεστική αντιπρόεδρος και επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Ντουσκ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στις συζητήσεις και τις ομιλίες συμμετάσχουν, επίσης, διαδικτυακά οι Φρανς Τίμερμανς, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι επίτροποι για την Ενέργεια Κάντρι Σίμσον, Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση Όλιβερ Βάρχελι, για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία Μαρίγια Γκαμπριέλ και η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ