today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ισραήλ: Δύο γυναίκες νεκρές από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας

Δύο Ισραηλινές σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Άσκελον (νότια) από πυρά ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με διασώστες.

“Δύο γυναίκες είναι νεκρές. Η μία ήταν 65 ετών, η άλλη 40 ετών. Δεν μπορούμε ακόμη να ανακοινώσουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς τους”, δήλωσε εκπρόσωπος του Magen David Adom, του αντίστοιχου Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ, αποδίδοντας τους θανάτους αυτούς στον καταιγισμό ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς πόλεις στο νότιο Ισραήλ, όπως η Άσκελον και η Ασντόντ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι δύο γυναίκες δεν βρίσκονταν στο ίδιο σημείο της πόλης όταν έχασαν τη ζωή τους. Από χθες, Δευτέρα, το βράδυ, τα ένοπλα ισλαμικά κινήματα Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ έχουν πολλαπλασιάσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

Εξαιτίας αυτών των πληγμάτων τουλάχιστον 70 Ισραηλινοί λαμβάνουν ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο Barzilai στην Άσκελον, σύμφωνα με τις ίδιες υπηρεσίες διάσωσης.

Η Χαμάς δήλωσε πως εκτόξευσε 137 ρουκέτες μέσα σε “πέντε λεπτά” σήμερα το απόγευμα εναντίον της πόλης αυτής και της γειτονικής πόλης Ασντόντ, σε ταυτόχρονα πλήγματα με σκοπό την εξουδετέρωση της ισραηλινής αντιπυραυλικής ασπίδας “Σιδερένιος Θόλος”.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον φερόμενων θέσεων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες, μεταξύ των οποίων παιδιά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του τοπικού υπουργείου Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ