today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

O Λευκός Οίκος στηρίζει την Colonial Pipeline να ξεπεράσει την κυβερνοεπίθεση

Ο Λευκός Οίκος συνεργάζεται, από χθες, στενά με την κορυφαία εταιρία διαχείρισης αγωγών καυσίμων Colonial Pipeline, προκειμένου να τη βοηθήσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία της μετά την επίθεση με κακόβουλο λογισμικό εκβίασης για απόσπαση λύτρων που υπέστη, με συνέπεια τη διακοπή της λειτουργίας ενός σημαντικού δικτύου μεταφοράς καυσίμων που τροφοδοτεί πολυπληθείς πολιτείες στις ανατολικές ΗΠΑ.

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις που έχουν αναφερθεί, αναφορικά με τα λειτουργικά προβλήματα που προκάλεσε, ενώ μέλη του Κογκρέσου επισήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας σημαντικών ενεργειακών υποδομών στις ΗΠΑ από κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο δήλωσε στο CBS και στην εκπομπή «Face the Nation» «Συνεργαζόμαστε στενά με την εταιρία, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους για να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν στην ομαλή λειτουργία τους το συντομότερο δυνατό και ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στον εφοδιασμό καυσίμων».

Σύμφωνα με την ίδια, η αποκατάσταση της λειτουργίας του αγωγού είναι άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μπάιντεν και η Ουάσινγκτον εργάζεται προκειμένου να αποφύγει πιο σοβαρές διακοπές στην τροφοδοσία καυσίμων, βοηθώντας την Colonial να αποκαταστήσει τη λειτουργία του αγωγού το συντομότερο δυνατό.

Το αναφερόμενο δίκτυο αγωγών έχει μήκος 8.850 χιλιόμετρα από το Τέξας προς το Νιου Τζέρσεϊ.

Η Colonial ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι οι κύριες γραμμές του δικτύου της που ανεφοδιάζει με καύσιμα, παραμένουν εκτός λειτουργίας, αλλά μερικές μικρότερες γραμμές μεταξύ τερματικών σταθμών και σημείων διανομής καυσίμων επαναλειτουργούν. Ούτε η Ραϊμόντο, αλλά ούτε και η εταιρία έδωσαν μία εκτίμηση για την ημερομηνία πλήρους επαναλειτουργίας του αγωγού, ενώ η Colonial αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω χθες.

Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής προμήθειας βενζίνης κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη του 3% στα 2.217 δολάρια το γαλόνι (3,785 λίτρα). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το Μάιο του 2018, καθώς οι αγορές άνοιξαν για τη νέα εβδομάδα και οι παράγοντες της αγοράς αντέδρασαν στη διακοπή της λειτουργίας του αναφερόμενου αγωγού.

Η Colonial μεταφέρει περίπου 2,5 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης ημερησίως και άλλα καύσιμα από διυλιστήρια στον Κόλπο του Μεξικού προς πελάτες της στις κεντρικές και νοτιοανατολικές πολιτείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ