Π.Μαρινάκης: Κάθε νέος άνθρωπος που εμβολιάζεται είναι μια ψηφίδα στην εικόνα της νίκης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 160 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη της Κεντρική Επιτροπής, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών ΟΝΝΕΔ από ολόκληρη την Ελλάδα. Τα θέματα που μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ήταν η καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό και η εξέλιξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα, η καμπάνια και πρόταση της ΟΝΝΕΔ για τον πρωτογενή τομέα με τίτλο «Παράγουμε το μέλλον», η δέσμη προτάσεων για νέους υγειονομικούς, για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία και οι εθελοντικές δράσεις και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα της Οργάνωσης.

«Το πρώτο μας στοίχημα προς την “Ελευθερία” και την επαναφορά στην κανονικότητα και στην ανάκαμψη είναι ο εμβολιασμός», σημείωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «κάθε εικόνα νέου ανθρώπου που εμβολιάζεται είναι μια ψηφίδα στη συνολική εικόνα της νίκης. Το εμβόλιο είναι το αντίδοτο, είναι η λύση απέναντι στην πανδημία και σε όσα εκείνη έφερε μαζί της». «Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε την εθνική προσπάθεια και να μιλήσουμε σε όλους τους νέους για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Όλοι μαζί θα χαράξουμε το δρόμο της ευθύνης», προσέθεσε.

Αναφερόμενος στις δράσεις της ΟΝΝΕΔ «που θέτουν ως προτεραιότητα το κοινωνικό σύνολο», ο κ. Μαρινάκης προέταξε τις προτάσεις της Οργάνωσης για την αυστηροποίηση των ποινών για τα εγκλήματα σεξουαλικής, έμφυλης και ενδοοικογενειακής βία. «Στην εποχή του ελληνικού #metoo, στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των θυμάτων και συμβάλουμε στην προσπάθεια να αποδίδεται δικαιοσύνη μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στοχευμένων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών», είπε.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Νίκος Σιαδήμας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «όλους αυτούς του μήνες καταφέραμε να παραμείνουμε ενεργοί και δραστήριοι-καταφέραμε να κάνουμε πράξη την δέσμευση μας να μιλήσουμε για όλα όσα αφορούν τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας. Αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα, που βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας και κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω».

Τον λόγο έλαβαν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής και ο Β’ γραμματέας Κ.Ε. Γιάννης Αναστασόπουλος, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ που παρουσίασαν ένα σύντομο απολογισμό ανά τομέα ευθύνης και μίλησαν για τις δράσεις της Οργάνωσης το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών όλης της χώρας.