today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ερώτηση Δούνια-Μπογδάνου για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, με θέμα την άμεση επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Νόνη Δούνια και Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους, πολλοί γονείς δεν μπορούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους καθώς έχει προκύψει το ζήτημα φύλαξης των παιδιών τους. Οι βουλευτές ερωτούν αν κρίνεται σκόπιμη η επίσπευση του ανοίγματος των παιδικών σταθμών και ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να ανοίξουν το συντομότερο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση: 

“Καθώς η κοινωνία εξέρχεται προοδευτικά από την δέσμη περιορισμών της πανδημίας και η οικονομική  δραστηριότητα ξανά ξεκινά, σημαντική δυσκολία για χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθεί να αποτελεί το  γεγονός ότι οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί.

Όπως συμπεραίνουμε και από τις επικοινωνίες στα βουλευτικά μας γραφεία, είναι πολλές οι οικογένειες που  βρίσκονται προ αδιεξόδου, καθώς το ζήτημα της φύλαξης των παιδιών τους στέκεται εμπόδιο στην επιστροφή  των γονέων στην παραγωγική διαδικασία.

Συγχρόνως, πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι οι κύριες πρακτικές δυσκολίες που οδηγούν στο να  παραμένουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί (δηλαδή το θέμα της μάσκας και του σελφ-τεστ), μπορούν να αντιμετωπιστούν στην πράξη με αξιόπιστες λύσεις.

Ερωτούμε αν  κρίνεται σκόπιμη η επίσπευση του ανοίγματος των παιδικών σταθμών και ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να λάβουν χώρα, ώστε να αυτοί να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ