today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Σειρά συναντήσεων του Χ.Θεοχάρη στο Βερολίνο για τον Τουρισμό

Επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ροής από τη Γερμανία προς την Ελλάδα ενόψει του ανοίγματος του Ελληνικού Τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Από την Τρίτη, 4 Μαΐου, ο κ. Θεοχάρης θα έχει σειρά συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους, καθώς και με σημαντικούς εκπροσώπους από την τουριστική αγορά της Γερμανίας.

Αναλυτικά, ο υπουργός θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, κ. Thomas Bareiß. Ακολούθως, ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα συνομιλήσει με ανώτατα στελέχη της TUI και συγκεκριμένα με τον κ. Sebastian Ebel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου και με τον κ. Thomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου.

Κατόπιν, ο Υπουργός Τουρισμού θα επισκεφθεί την έδρα του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV), όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο κ. Norbert Fiebig, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Dirk Inger και τον Διευθυντή Πολιτικής και Εξωτερικού Τουρισμού κ. Volker Adams.

Επισημαίνεται ότι η γερμανική τουριστική αγορά συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες για την Ελλάδα. Το 2019 οι αφίξεις Γερμανών τουριστών ανήλθαν σε 4 εκατ., με τις αντίστοιχες εισπράξεις να ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο κ. Θεοχάρης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις προς γερμανικά ΜΜΕ και Έλληνες ανταποκριτές. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Γερμανία, το απόγευμα της Τετάρτης, 5 Μαΐου, ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα μεταβεί στην Πολωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ