today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Το τέλος της πανδημίας και οι διαφορετικές στρατηγικές των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα

Κανένας εφησυχασμός και πειθαρχία στα μέτρα προστασίας μέχρι να δημιουργηθεί ασφαλές τείχος ανοσίας, είναι το μήνυμα που θα συνεχίσει να εκπέμπει το Μαξίμου, παρά το σταδιακό και προσεκτικό άνοιγμα της αγοράς.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που ο Πρωθυπουργός «έκοψε» το αίτημα για άμεση κατάργηση των SMS μετακίνησης των πολιτών, που ζήτησαν κυβερνητικά στελέχη και εκπρόσωποι της εστίασης, με αφορμή τη «χαλάρωση» των μέτρων.

Του Κώστα Πασίση

Τα «δυσκολοχώνευτα» SMS έγιναν αντικείμενο πολλών συζητήσεων μεταξύ των ειδικών οι οποίοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία την παράταση του μέτρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε, κυρίως για τους κινδύνους που εγκυμονούνται και έδωσε το «πράσινο φως» για να παραμείνει ως έχει το καθεστώς με τις μετακινήσεις των πολιτών.

Ο Πρωθυπουργός επικύρωσε τη δύσκολη απόφαση καθώς επίκειται το τετραήμερο του Πάσχα και ήθελε ένα «χειρόφρενο» στη μαζική έξοδο και στις συναθροίσεις που είναι δεδομένο ότι θα πολλαπλασιαστούν, βοηθούντος του καλοκαιρινού καιρού.

Τα SMS στο 13033 θα συνεχίσουν να τα στέλνουν οι πολίτες μέχρι τις 15 Μαΐου και θα καταργηθούν με το άνοιγμα του τουρισμού και το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού.

Σύμφωνα με συνεργάτη του Πρωθυπουργού η συγκεκριμένη απόφαση ήταν … μονόδρομος καθώς ο κορωνοϊός είναι ενεργός και θα ήταν λάθος μήνυμα η καθολική άρση των μέτρων.

Στην ίδια λογική υπάγονται και οι λοιποί περιορισμοί που ισχύουν για το άνοιγμα της αγοράς, όπως και τα υποχρεωτικά self tests.

Στον αντίποδα, λειτουργεί ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο οποίος όχι μόνο δε βάζει πλάτη στην εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού, αλλά την υποσκάπτει άλλοτε συνειδητά και άλλοτε ασυνείδητα, όπως στη συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΑΝΤ.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί ξεστοκαρίσματος του εμβολίου της AstraZeneca έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Κάποιοι μίλησαν για υπονόμευση της επιχείρησης Ελευθερία, επειδή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει παίξει ακόμη και τα «ρέστα της στην καταστροφολογία. Ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα που δεν βγαίνει…

Και κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για άλλη μια γκάφα, ένα ασύλληπτο αυτογκόλ που έβαλε από το πουθενά.

Ο κ. Τσίπρας μόλις συνειδητοποίησε τι …εκστόμισε άρχισε να μιλά για την ανάγκη του εμβολιασμού, επί ένα σχεδόν πεντάλεπτο. Αλλά δε διόρθωσε απολύτως τίποτε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, σχολιάζοντας την επίμαχη δήλωση, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε λαϊκιστής παλαιάς κοπής.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για γκάφα ολκής ή κάτι χειρότερο, το βέβαιο είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αδίκησε τον εαυτό της.

Στον κ. Τσίπρα απάντησαν περισσότεροι από 200.000 νέοι ηλικίας 30 έως 39 ετών, οι οποίοι έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ