today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Ανάσταση – Ελευθερία – Ανάκαμψη – Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα

Άγιες ημέρες του Πάσχα, Μεγάλη Εβδομάδα και μαζί με την Ανάσταση Του Κυρίου, η αρχή του τέλους της υγειονομικής κρίσης, που ταλαιπώρησε ολόκληρο τον πλανήτη, περισσότερο από ένα έτος.

Αφενός η θετική πορεία του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών «Ελευθερία», αφετέρου η βελτίωση του καιρού, που επιτρέπει περισσότερες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, πάντα σε συνδυασμό με τα ατομικά μέτρα προφύλαξης, μας φέρνουν όλο και πιο κοντά, στην αποκατάσταση της κανονικότητας. Από αρχές Μαΐου η οικονομική δραστηριότητα της χώρας, θα επεκταθεί με το άνοιγμα της εστίασης και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Της Ασημίνας Σκόνδρα *

Η Κυβέρνηση, τους 14 μήνες που πέρασαν, δεν περιορίστηκε μόνο στην διαχείριση της πανδημίας, αλλά παράλληλα αξιοποίησε τον χρόνο δημιουργικά, δρομολογώντας πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θωράκισαν την οικονομία μας, την κατέστησαν ανταγωνιστική και εξασφάλισαν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών.

Εισπράττουμε πλέον το υψηλό ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, με εξαιρετικές προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας, μετά το τέλος της πανδημίας, σε πείσμα των δυσοίωνων προβλέψεων από τις εγχώριες Κασσάνδρες, που αντανακλούν τους ευσεβείς πόθους τους.

Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, μπορούμε αντικειμενικά να πούμε, ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαχειρίστηκε την πανδημία και τις συνέπειες της, πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ελλάδα, που σε σύγκριση με άλλα κράτη της Ε.Ε., είχε ένα σχετικά αδύναμο Εθνικό Σύστημα Υγείας και περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, κατάφερε να εκσυγχρονιστεί με ταχύτατους ρυθμούς και – πάντα σε αναλογία με τον πληθυσμό – να κρατήσει χαμηλά τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Υπήρξε καθοριστικό, ότι οι πολίτες, στη συντριπτική πλειοψηφία, έδειξαν ωριμότητα, ψυχραιμία, εμπιστοσύνη στη Κυβέρνηση και τους ειδικούς επιστήμονες και συσπειρώθηκαν, στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας συντέλεσε τα μέγιστα στο καλό αποτέλεσμα, έναντι άλλων, πιο οργανωμένων και εύπορων, χωρών.

Τα δεδομένα αυτά, δημιουργούν τη βεβαιότητα, ότι θα επέλθει οικονομική ανάκαμψη πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι προβλέψεις είναι ότι, η πατρίδα μας θα εισέλθει οριστικά σε πορεία μακροχρόνιας ανάπτυξης και δημιουργίας χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισαν, ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται, έχουν πάντα πρόσημο το όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο σύνολο τους.

Στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις τους πολίτες και την ιδιωτική οικονομία εδώ και ένα έτος, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει όλους όρθιους και ενεργούς. Οι μεν επιχειρήσεις να ανακάμψουν γρήγορα, οι δε εργαζόμενοι να επιστρέψουν κανονικά στις θέσεις τους.

Και δεν στεκόμαστε εδώ. Βασικός μας στόχος η δημιουργία προοπτικής και προόδου για την νέα γενιά. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, είναι ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο, που εξασφαλίζει δυνατότητες στην Ψηφιακή Μετάβαση, την Πράσινη Ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό της Απασχόλησης και την Δια Βίου Μάθηση. Για τους νέους κυρίως προορίζεται, σε αυτούς θα βασιστεί και αυτοί θα απολαύσουν τα οφέλη του.

Κυβέρνηση και Κοινωνία, περάσαμε δύσκολα, δείξαμε αντοχές και μας απομένουν λίγα βήματα ακόμη. Θα τα διαβούμε και αυτά, με ομοψυχία, αισιοδοξία, σύνεση, αλληλεγγύη και αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Καλή Ανάσταση, με υγεία και δύναμη.

* Η κα Ασημίνα Σκόνδρα είναι Βουλευτής Καρδίτσας με τη Νέα Δημοκρατία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ