today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Κίνα: Η στατιστική υπηρεσία διαψεύδει ότι ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται

Ο πληθυσμός της Κίνας αυξήθηκε πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας σε μια προφανή προσπάθεια να αποκρούσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει μειωθεί.

Την Τρίτη, δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times ανέφερε ότι η Κίνα αναμένεται να ανακοινώσει πως ο πληθυσμός της μειώθηκε κάτω από το 1,4 δισεκ. πέρυσι σε σχέση με το 2019, στην πρώτη μείωση εδώ και πέντε δεκαετίες, με τους συντάκτες να επικαλούνται ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία καθυστέρησε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της περυσινής απογραφής του πληθυσμού που γίνεται ανά δεκαετία, χωρίς να δίνει άλλη εξήγηση πέραν του ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προετοιμασία. Η υπηρεσία αναμενόταν να ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις αρχές Απριλίου.

«Εξ όσων αντιλαμβανόμαστε, το 2020, ο πληθυσμός της χώρας συνέχισε να αυξάνεται», ανέφερε η υπηρεσία σε μια σύντομη ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι θα ανακοινωθούν λεπτομερή στοιχεία όταν δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της απογραφής.

Οι γεννήσεις στην Κίνα συνέχισαν να μειώνονται παρά την πολιτική των δύο παιδιών που αντικατέστησε τον περιορισμό της απόκτησης ενός μόνο παιδιού, ο οποίος καταργήθηκε το 2016 με την ελπίδα να γεννηθούν περισσότερα παιδιά.

Πέρυσι, οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 15% στα 10,035 εκατ. σε σχέση με το 2019, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Μια απρόσμενη μείωση στον πληθυσμό θα αυξήσει τις πιέσεις προς το Πεκίνο προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά και να αποφευχθεί μια μη αναστρέψιμη μείωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ