today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Θ.Λιβάνιος: Η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει επενδυτικά κεφάλαια 57 δισ. ευρώ

Η επανεκκίνηση της Οικονομίας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποτελούν τις προκλήσεις για την κυβέρνηση, ανέφερε σε συνέντευξή του στην «Athens Voice» ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος.

«Από τη σκληρή δουλειά, από εκεί κρίνονται και θα κριθούν όλα» τόνισε ο κ. Λιβάνιος, επισημαίνοντας ότι «αν και η κυβέρνηση εξελέγη για να είναι εκείνη που θα οδηγήσει τη χώρα στη μετά την οικονομική κρίση εποχή, τελικά έπρεπε να αντιμετωπίσει και άλλες κρίσεις: την προσφυγική, την επιθετικότητα της Τουρκίας στον Έβρο και το Αιγαίο, καθώς βεβαίως και την υγειονομική κρίση, με αιχμή την αντοχή του συστήματος υγείας, τον εμβολιασμό του πληθυσμού και την επούλωση των πληγών στην οικονομία».

«Τι βγήκε απ’ όλα αυτά;» σημείωσε ο κ. Λιβάνιος, για να συμπληρώσει: «Η αίσθηση ότι κράτος, με την έννοια της υπηρεσίας του πολίτη, υπάρχει και δουλεύει».

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό ανέφερε ακόμη ότι «το κράτος δουλεύει καλύτερα, μετασχηματισμένο ψηφιακά, με 1.000 υπηρεσίες να προσφέρονται πλέον χωρίς αναμονή σε κάποιο γκισέ» συμπληρώνοντας πως «και το ερώτημα που τελικά μένει είναι: ποιος θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα;».

Μιλώντας για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο κ. Λιβάνιος δηλώνει ότι «με το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κινητοποιήσει επενδυτικά κεφάλαια 57 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο στόχος είναι επιδοτήσεις 17,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και δάνεια ύψους 12,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πράσινη οικονομία, ψηφιακός και οικονομικός μετασχηματισμός και θεσμική θωράκιση είναι οι τέσσερις άξονες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης», ενώ αναφερόμενος στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό τόνισε ότι «οι αντοχές καμιάς οικονομίας δεν είναι απεριόριστες, αλλά για παράδειγμα από τις πρόσφατες επιδόσεις στη δημοπρασία των 30ετών ελληνικών ομολόγων και την αναβάθμιση από τη Standard & Poor’s, έγινε σαφές ότι η ελληνική οικονομία παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης και δεν είναι πλέον φόβητρο για τις αγορές».

Για τη στάση της αντιπολίτευσης, ο κ. Λιβάνιος είπε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μία καλή αντιπολίτευση, όπως επίσης είναι σαφές ότι μία αυστηρή αλλά παράλληλα εποικοδομητική αντιπολίτευση βοηθά και την κυβέρνηση να κινηθεί πιο σωστά». Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε πως «η ΝΔ κινείται στην εκτίμηση ψήφου σε ποσοστά υψηλότερα από εκείνα των εθνικών εκλογών του Ιουλίου του 2019, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο για μια κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της θητείας της», ενώ επισήμανε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν καταφέρνει να κεφαλοποιήσει την όποια πιθανή φθορά της κυβέρνησης αλλά κινείται σε εκλογική επιρροή σαφώς μικρότερη από το ποσοστό της, σε σχέση τον Ιούλιο του 2019».

Τέλος, αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι «η συζήτηση είναι άκαιρη καθώς απέχουμε πάνω από δύο χρόνια από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ