today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Δ.Μιχαηλίδου: Το πιο καλό εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο

«Το πιο καλό εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Εμβολιάστηκα με AstraZeneca. Οι γιατροί με ενημέρωσαν για τη διαδικασία και όλα έγιναν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, που έχουν ορίσει οι ειδικοί. Ένιωσα μόνο ένα πολύ μικρό τσίμπημα και ήταν μόνο για λίγες ώρες “βαρύ” το χέρι μου, όπως ακριβώς συνέβη, όταν έκανα και το εμβόλιο της γρίπης».

Αυτό δηλώνει η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τον εμβολιασμό της, εκφράζοντας παράλληλα την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους επιστήμονες που συνεργάστηκαν και με πρωτόγνωρη ταχύτητα ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια, «προκειμένου να λάβουμε έγκαιρα ασφαλή εμβόλια κατά της Covid-19. Έχω, όμως, ευγνωμοσύνη και στο υγειονομικό προσωπικό, που έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να προασπίσει τη δημόσια υγεία, αλλά και να προσφέρει σε κάθε πολίτη το καλύτερο».

«Δεν σας κρύβω ότι αδημονούσα. Θα ήθελα βέβαια να είμαι από τις πρώτες που θα έκαναν το εμβόλιο. Οποιοδήποτε εμβόλιο» επισημαίνει η κ. Μιχαηλίδου, εξηγώντας ότι η θέση της ως υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για την κοινωνική πολιτική, την οδηγεί συχνά σε επισκέψεις σε δομές που φιλοξενούν ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. «Αν και, ως όφειλα, έπαιρνα όλα τα μέτρα προστασίας και ακολουθούσα όλα τα ιδιαιτέρως αυστηρά πρωτόκολλα, που είχαμε ορίσει, ήθελα να κάνω το εμβόλιο, για να είμαι σίγουρη ότι η παρουσία μου στις δομές δεν θέτει σε καμία περίπτωση κανέναν συνάνθρωπό μας σε κίνδυνο. Εξού και όταν άνοιξε η πλατφόρμα για το ηλικιακό μου γκρουπ και έλαβα το ειδοποιητήριο sms, έσπευσα» τονίζει η υφυπουργός Εργασίας.

«Όπως είχα γράψει και παλαιότερα, πριν ξεσπάσει η πανδημία, σε άρθρο μου στο Project Syndicate, ο μόνος εχθρός απέναντι στις μολυσματικές ασθένειες είναι ο ανυπόστατος σκεπτικισμός που αναδύθηκε τα τελευταία χρόνια σχετικά με τα εμβόλια σε ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες. Και αυτό διότι αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους μολυσματικές ασθένειες, που θα μπορούσαν να έχουν εξαλειφθεί, υπάρχουν ακόμα.

Το πιο καλό εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε είναι ο κορονοϊός και όχι τα εμβόλια» υπογραμμίζει η κ. Μιχαηλίδου.

«Αν έχετε άυλη συνταγογράφηση, ένα sms θα σας ειδοποιήσει, για να μπείτε στην πλατφόρμα και να ορίσετε ημέρα και ώρα. Αν όχι, μπείτε στο https://emvolio.gov.gr/, για να εγγραφείτε! Όσοι περισσότεροι εμβολιαστούμε, τόσο γρηγορότερα θα νιώσουμε “ελεύθεροι” ξανά» αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ