today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσει η ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον ενημερώσει σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των πόρων του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» αλλά και του νέου ΕΣΠΑ, θα ζητήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

«Είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό τα θέματα που καίνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους δήμους να σχεδιάσουν και να ωριμάσουν έργα, συνεπώς είναι απαραίτητη η δόμηση μιας τεχνικής βοήθειας στους δήμους». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το αίτημα για συνάντηση «θα αποσταλεί άμεσα προς το γραφείο του πρωθυπουργού».

Στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΚΕΔΕ, συζητήθηκε και το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο. Κατά την ΚΕΔΕ, «το νομοσχέδιο διαπνέεται από μία νέα, σύγχρονη οπτική για το θέμα των λαϊκών, πλην όμως υπάρχουν σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως «συμφωνούμε οι περιφέρειες να αδειοδοτούν τους παραγωγούς, από εκεί πέρα όμως η ευθύνη θα πρέπει να ανήκει στους δήμους όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των δήμων των αστικών κέντρων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ