today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Ασημακοπούλου: Η Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας θα επιτρέψει τη συνέχιση της συνεργασίας ΕΕ-Ην. Βασιλείου

«Έχουμε μια συμφωνία που δεν είναι ιδανική. Ωστόσο, είναι καλύτερη από μια κατάσταση χωρίς συμφωνία που θα οδηγούσε στο χείλος του γκρεμού», τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά την παρέμβασή της στη σημερινή συζήτηση σχετικά  με τη Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας μεταξύ ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

«Η επικύρωση της Συμφωνίας (Εμπορίου και Συνεργασίας) διασφαλίζει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα για τρεις λόγους», υπογράμμισε η κ. Ασημακοπούλου, καθώς «αυξάνει τη νομική ασφάλεια για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που επηρεάζονται άμεσα από το Brexit, παρέχει ίσους όρους ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις μας στο Ην. Βασίλειο και διευρύνει την εργαλειοθήκη μας για την επιβολή της νομοθεσίας, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή τόσο της συμφωνίας αποχώρησης ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου όσο και του πρωτοκόλλου της». Και αμέσως προσέθεσε: «Το πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Συμφωνίας Αποχώρησης και συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της ειρήνης στη Βόρεια Ιρλανδία» και «πρέπει να το διαφυλάξουμε».

«Μπορεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχώρησε από την ΕΕ, ωστόσο, παραμένει σημαντικός εταίρος, έμπιστος σύμμαχος και δημοκρατικός φίλος» είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής της, υπογραμμίζοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τις εντάσεις και τα παιχνίδια επίρριψης ευθυνών, το να ενεργούμε υπεύθυνα απαιτεί να μην αφήνουμε τις διαφορές μας να μας καταβάλλουν. Αυτό θα ενίσχυε μόνο τους γεωπολιτικούς μας αντιπάλους, συστημικούς και μη, που πολύ θα ήθελαν να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ