today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς

Η Πειραιώς Financial Holdings AE ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η Συνδυασμένη Προσφορά 1.200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η κάθε μία (οι «Νέες Μετοχές») σε θεσμικούς επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδος («Διεθνής Προσφορά») και σε ειδικούς και μη ειδικούς επενδυτές στην Ελλάδα («Δημόσια Προσφορά» και από κοινού με τη Διεθνή Προσφορά, η «Συνδυασμένη Προσφορά»).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας βιβλίου προσφορών διάρκειας τριών ημερών, και ακολούθως της διαβούλευσης με τους γενικούς συντονιστές της Διεθνούς Προσφοράς (Goldman Sachs Bank Europe SE και UBS Europe SE), το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς Holdings όρισε την τελική τιμή διάθεσης σε 1,15 ευρώ ανά νέα μετοχή. Η τελική τιμή διάθεσης διαμορφώνεται στο ανώτερο επίπεδο του αρχικού εύρους τιμών διάθεσης 1 – 1,15 ευρώ ανά νέα μετοχή, σε συνέχεια της από 16 Απριλίου 2021 έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της Πειραιώς Holdings. Ως εκ τούτου, η Πειραιώς Holdings αναμένεται να αντλήσει κεφάλαια 1,38 δισ. ευρώ από τη Συνδυασμένη Προσφορά.

Η Συνδυασμένη Προσφορά προσέλκυσε ευρεία συμμετοχή από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές, και ολοκληρώθηκε με πολλαπλή υπερκάλυψη.
Μετά την πιστοποίηση της καταβολής του ποσού της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς Holdings την ή περίπου την 29η Απριλίου 2021, η Πειραιώς Holdings αναμένει ότι οι Νέες Μετοχές θα αποδοθούν στους δικαιούχους αυτών μέσω του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων την ή περίπου την 6η Μαΐου 2021, ενώ η διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ξεκινήσει την ή περίπου την 7η Μαΐου 2021. Η Πειραιώς Holdings θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις επόμενες ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα της εναπομείνασας διαδικασίας της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με νεότερη ανακοίνωση.

Ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μας. Η επιτυχής ολοκλήρωση της προσφοράς νέων μετοχών, η ποιότητα και ο πλουραλισμός των επενδυτών που συμμετείχαν, συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης στον Όμιλο Πειραιώς και τη στρατηγική του, καθώς και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η αύξηση κεφαλαίου θα επιτρέψει στην Πειραιώς να εκπληρώσει τον απώτερο στόχο που έχει θέσει για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της κατά τους επόμενους 12 μήνες και να εκπληρώσει την κεντρική επιδίωξη να καταστεί μια ισχυρή τράπεζα, έτοιμη για την επόμενη μέρα, με δυνατή κεφαλαιακή βάση ώστε να στηρίξει την ελληνική οικονομία καθώς ανακάμπτει από την πανδημία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ