today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Εκλήθη στην αστυνομία ο γνωστός Ρώσος συγγραφέας Ντμίτρι Μπίκοφ επειδή συμπαραστάθηκε στον Ναβάλνι

Ο γνωστός Ρώσος συγγραφέας και σχολιαστής της εφημερίδας Novaya Gazeta Ντμίτρι Μπίκοφ εκλήθη σήμερα στο αστυνομικό τμήμα λόγω της συμμετοχής του στην συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον πολιτικό Αλεξέι Ναβάλνι που πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου, όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο συντονιστής της οργάνωσης προστασίας δικαιωμάτων των πολιτών «Pavozashiti Otkritki» Αλεξέι Πριανίσνικοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδέχεται να του επιβληθεί πρόστιμο 10.000 -20.000 ρουβλίων (110-220 ευρώ).

Ο δικηγόρος του Ρώσου συγγραφέα, ο Γκάντζι Αλίεφ, δήλωσε στο TASS ότι εκλήθη στην αστυνομία όπου πρέπει να παρουσιαστεί αύριο για να καταθέσει. «Δεν γνωρίζω ακριβώς με τι σχετίζεται η κλήση του αυτή, αλλά απ’ όσο γνωρίζω, πρόκειται για την σύνταξη αναφοράς που σχετίζεται με παραβάσεις διοικητικού χαρακτήρα», δήλωσε ο δικηγόρος του, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η κλήση του στην αστυνομία σχετίζεται με την συγκέντρωση της 21ης Απριλίου που δεν είχε την έγκριση των αρχών.

Επίσης το δικαστήριο Σιμόνοφσκι της Μόσχας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επέβαλε στην δικηγόρο του «Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς» του Αλεξέι Ναβάλνι, Λιουμπόφ Σόμπολ, πρόστιμο 300.000 ρουβλίων (3.313 ευρώ) επειδή παραβίασε εκ νέου τις διατάξεις περί διοργάνωσης συγκεντρώσεων (συμμετοχή σε μη εγκεκριμένες από τις αρχές συγκεντρώσεις).

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Βολοντίμιρ Βαρόνιν, αφορμή για την δίωξή της ήταν η ομιλία της Σόμπολ στον ραδιοσταθμό Echo Moskvi στις 19 Απριλίου. Η Σόμπολ συνελήφθη την Τετάρτη το πρωί από αστυνομικούς στην περιοχή της στάσης μετρό «Αφτοζαβόντσκαγια».

Την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκε σε ενός έτους κοινωνική εργασία με αναστολή, με την κατηγορία ότι μπήκε σε ξένο διαμέρισμα, Επίσης είναι κατηγορούμενη σε υπόθεση για παραβίαση των μέτρων καραντίνας κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 23 Ιανουαρίου στην Μόσχα.

Επίσης σήμερα συνελήφθη ένας από τους ηγέτες του Φιλελευθέρου Κόμματος της Ρωσίας, ο Μιχαήλ Σβετόφ, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κράτησης εννέα ημερών με την κατηγορία ότι οργάνωσε συγκέντρωση στην Μόσχα χωρίς την έγκριση των αρχών. Στον Σβετόφ το δικαστήριο για προηγούμενη υπόθεση επέβαλε πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (331 ευρώ).

Επίσης σήμερα συνελήφθη ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος Γιαροσλάβ Κονβέι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ