today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων

To κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας που επικρατεί στην ευρωζώνη και την προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας καθώς τα μηνύματα από το μέτωπο της πανδημίας είναι ενθαρρυντικά, πίεσαν σήμερα τις τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να κινηθούν ανοδικά.

Η ελληνική αγορά δεν αποτέλεσε εξαίρεση παρά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας το βράδυ της Παρασκευής, οι αποδόσεις των ομολόγων σήμερα κινήθηκαν ανοδικά.

Στην υποχώρηση των τιμών συμβάλλει και η μεγάλη προσφορά τίτλων στην πρωτογενή αγορά καθώς τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης επιχειρούν να αξιοποιήσουν το θετικό κλίμα των αγορών με νέες εκδόσεις ομολόγων προκειμένου να καλύψουν τα αυξημένα ελλείμματα που έχουν δημιουργήσει οι έκτακτες δαπάνες.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 222 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα μόνον τα 59 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 0,93% από το 0,87% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έναντι -0,25% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,18%.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ κυμαίνονταν στο 1,2080 από 1,2099 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2085 δολ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ