today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΜέΡΑ 25: Mε την τροπολογία για το ακαταδίωκτο η κυβέρνηση μεταθέτει τις εγκληματικές ευθύνες της

«Η τελευταία πράξη της “Μητσοτάκης Α.Ε.” για την πλήρη μετάθεση των εγκληματικών ευθυνών της, συντελείται μετά την χθεσινή ψήφιση του ενισχυμένου ακαταδίωκτου για τις επιτροπές των ειδικών (Επιστημόνων, Υπηρεσιακή-Πολιτική του Υyπουργείου Υγείας και Εμβολιασμού) με το οποίο δεν θα μπορούν να κληθούν ούτε ως μάρτυρες για να καταθέσουν αν χρειαστεί τα μέλη των επιτροπών αυτών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη διάταξη «δεν προστατεύει τους επιστήμονες, αντιθέτως τους εκθέτει, αφού ουσιαστικά η κυβέρνηση είναι σαν να λέει ότι τις μέρες που δεν θα φταίνε οι πολίτες, οι νέοι και οι πλατείες, θα ευθύνονται οι ειδικοί, οπότε θεσπίζουμε ένα ακαταδίωκτο ώστε εύκολα η κυβέρνηση να μπορεί να τους “κατηγορεί” πολιτικά, χωρίς κάποιος να μην μπορέσει να αναζητήσει δικαστικά αυτές τις ευθύνες».

Επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι είτε η ίδια, είτε οι διορισμένες διοικήσεις της, που «διώκουν καθημερινά γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία επειδή με τα μέσα προστασίας που δεν είχαν από την πολιτεία, “διασπείρουν τον ιό στα νοσοκομεία”. Τόσο ξεδιάντροπα λειτουργεί η “Μητσοτάκης Α.Ε.”, μη διστάζοντας και μη δειλιάζοντας μπροστά σε τίποτα».

Το ΜέΡΑ 25 τονίζει ότι «κανείς δεν διώκεται για έκφραση επιστημονικής γνώμης, αλλά ακόμα και να προσπαθήσει κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο, δεν εμπιστεύεται ο κ. Μητσοτάκης την ελληνική δικαιοσύνη ή μήπως απλώς θέλει να θωρακίσει την κυβέρνησή του από ενδεχόμενες καταθέσεις των μελών των επιτροπές σε άλλες υποθέσεις που μπορεί να ανακύψουν;»

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει το ΜέΡΑ 25, «το πρόβλημα παραμένει και είναι πρόβλημα δημοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ