Κρυπτονομίσματα: Μεγάλη πτώση των τιμών, μετά τα δημοσιεύματα για αύξηση της φορολογίας στις ΗΠΑ

ΑΠΕ

To bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα υπέστησαν μεγάλες απώλειες σήμερα λόγω φόβων ότι το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν για αύξηση της φορολογίας των κεφαλαιακών κερδών θα περιορίσει τις επενδύσεις σε ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού.

Οι μαζικές πωλήσεις σημειώθηκαν μετά τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει μία σειρά αλλαγών στον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και τον σχεδόν διπλασιασμό του φορολογικού συντελεστή για τα κεφαλαιακά κέρδη στο 39,6% για όσους έχουν κέρδη άνω του 1 εκατ. δολαρίων.

Το bitcoin, που είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, έκανε βουτιά 7% στα 48.176 δολάρια, υποχωρώντας κάτω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου, ενώ τα μικρότερα ψηφιακά νομίσματα Ether και XRP κατέγραψαν απώλειες περίπου 10%.

Τα φορολογικά σχέδια του Μπάιντεν ταρακούνησαν τις αγορές, ωθώντας τους επενδυτές να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους από μετοχές και άλλα ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, τα οποία έκαναν μεγάλο ράλι λόγω των ελπίδων για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας.

Η τιμή του bitcoin αναμένεται να καταγράψει εβδομαδιαίες απώλειες 15%, αν και εξακολουθεί να είναι 65% υψηλότερη σε σχέση με την αρχή του έτους. Η τιμή του ether μειώθηκε περισσότερο από 10% σε σχέση με χθες στα 2.107 δολάρια, μία ημέρα μετά το σκαρφάλωμά της στο επίπεδο – ρεκόρ των 2.645,97 δολαρίων.

Ωστόσο, χρηματιστές και αναλυτές ανέφεραν ότι οι μειώσεις είναι πιθανόν να είναι προσωρινές, καθώς αυξάνεται σταθερά η αποδοχή των ψηφιακών νομισμάτων ως νόμιμης κατηγορίας στοιχείων ενεργητικού από τους μικρούς και τους θεσμικούς επενδυτές.