Αυστρία: Περίπου 1,93 εκατ. άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19

ΑΠΕ

Μέχρι σήμερα, Παρασκευή, περισσότερο από το ένα τέταρτο των ενηλίκων στην Αυστρία έχουν λάβει μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού και, όπως ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν, “συνολικά, 1,93 εκατ. άνθρωποι έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και περίπου 763.000 από αυτούς έχουν ήδη λάβει μία πλήρη ανοσοποίηση”.

“Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού είναι το κλειδί για τη νίκη επί της πανδημίας, και είναι κοινός στόχος της κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό να προσφέρει εμβολιασμό σε όλους που θα το ήθελαν και έτσι να τους προστατεύσει όσο το δυνατόν καλύτερα”, τόνισαν σε σημερινές κοινές δηλώσεις τους στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν.

“Υπολογίζουμε να εμβολιαστούν συνολικά πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στην Αυστρία, και ο στόχος να παρέχουμε σε όλους εμβολιασμό πριν από το καλοκαίρι δεν είναι μόνο ρεαλιστικός χάρη στον τούρμπο εμβολιασμού, αλλά είναι επίσης πιθανό να επιτευχθεί πιο γρήγορα από το αναμενόμενο”, επισήμανε ο καγκελάριος.

Τελευταία, πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο περίπου 49.000 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 την ημέρα, αυτή τη στιγμή το επίκεντρο στην Αυστρία είναι σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, από τους οποίους περισσότερο από το 60% έχουν πλέον λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού επικεντρώνεται επίσης σε ανθρώπους της κατηγορίας υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 50 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν στην αρχή της τρίτης φάσης, τις επόμενες εβδομάδες.