today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ζωντανά από το ThePresident η εκδήλωση του ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι για το χάσμα των φύλων μετά την πανδημία

Ζωντανά θα μεταδοθεί μέσω του ThePresident.gr η σημερινή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Το χάσμα των φύλων μετά την πανδημία» την οποία διοργανώνει το Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Η εκδήλωση ξεκινά στις 17:00 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω της παρακάτω σύνδεσης:

Η δεύτερη εκδήλωση του Κέντρου έρχεται να διερευνήσει το πλήγμα που σημειώθηκε στην ισότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2021 θα χρειαστούν 36 χρόνια για να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων τόσο σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υγείας ή ακόμη και εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών, ΝΔ και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι, η κ. Μίνα Γκάγκα, Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), η κ. Μαρία Μενδρινού, Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η κ. Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και η κ. Βάσω Αρτινοπούλου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρώην Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου (2009 – 2011). Χαιρετισμό θα απευθύνει η CEO της εταιρείας Fresh Line, κ. Ναταλία Βαγιώνη.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι., κ. Κώστας Λάβδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ