today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Ν.Σοφιανός: Στις 6 Μάη θα δοθεί η απάντηση στην κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση εν μέσω των εγκληματικών ευθυνών της στη διαχείριση της πανδημίας στην οποία μετράμε πάνω από 9.000 νεκρούς ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που αποσαρθρώνει τα εργασιακά, πατάει στους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων για να διαλύσει τον εργάσιμο χρόνο των εργαζομένων και η απάντηση θα δοθεί με την απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη που με αφορμή και την Εργατική Πρωτομαγιά θα δοθεί ένα μήνυμα “Ως εδώ”» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στον τ/σ «Open».

Αναφερόμενος στο «ανοιγοκλείσιμο της χώρας και της υπομονής αυτού του λαού» είπε οτι «η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την επιτροπή ειδικών, την χρησιμοποιει α λα καρτ για να νομιμοποιήσει πολιτικές επιλογές». «Είναι αδιανόητο να λένε ότι στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν τον τουρισμό και να δηλώνουν ότι τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να είναι κλειστά με δύο έτη σπουδών, πλέον, να έχουν γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης και όχι διά ζώσης» ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Λέμε ότι η κυβέρνηση έχει εργαλειοποιήσει πλήρως αυτή την επιτροπή, δίνει με υγειονομικά πρωτόκολλα πολιτικές αποφάσεις γιατί δεν θέλει να πάρει μέτρα για να είναι ανοιχτά τα σχολεία. Δεν γίνεται αποσυμφόρηση στα Μέσα Μεταφοράς, δεν ελέγχονται οι ιδιωτικοί χώροι εργασίας και οι ιδιωτικοί χώροι των γηροκομείων. Αυτό που γίνεται είναι να αξιοποιούν τους διάφορους ανεγκέφαλους των κορονοπάρτι για να νομιμοποιήσουν την πολιτική τους η οποία είναι σφιχταγκαλιασμένη με συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου».

Επισήμανε ακόμα οτι η κοινωνία υποφέρει εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης που «έπεσε έξω στους εμβολιασμούς, δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας και μετέτρεψε το δημόσιο σύστημα Υγείας σε σύστημα “μιας νόσου” την ώρα που χιλιάδες άλλοι περιμένουν να κάνουν τις εξετάσεις τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ