today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Κατά της ενίσχυσης της Frontex στα ελληνικά σύνορα το ΚΚΕ

Παρέμβαση στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε συζήτηση σχετικά με τη «δραστηριότητα της ομάδας εργασίας για την Frontex».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στην ομιλία του τόνισε ότι «η ΕΕ κι η ελληνική κυβέρνηση προωθούν την ενίσχυση της Frontex μεθοδεύοντας τον οπλισμό της μέχρι το καλοκαίρι στα ελληνικά σύνορα με αναβαθμισμένες αρμοδιότητες και με στόχο για 10000 προσωπικό ως το 2027. Υπογραμμίζουμε ότι η φύλαξη των συνόρων αποτελεί αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους και το να εκχωρείται μέρος της στην ΕΕ και στους αστυνομικοστρατιωτικούς μηχανισμούς της, αποτελεί απαράδεκτο γεγονός και πηγή κινδύνων. Οι επαναπροωθήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές προσφύγων και μεταναστών δεν θα πάψουν με επιχειρήσεις εξωραϊσμού της Frontex όπως οι ομάδες εργασίας δήθεν για τη διόρθωσή της ή η διαμόρφωση ενός νέου κανονισμού λειτουργίας της, γιατί οι αντιδραστικός χαρακτήρας και η λειτουργία της δεν αλλάζουν, όπως άλλωστε κι η ΕΕ που μόνο χειρότερη για τους λαούς γίνεται».

«Οι λαοί να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ΕΕ και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς, που αποτελούν εργαλεία για τον περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, την ένταση της καταστολής σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών» κατέληξε ο Κ. Παπαδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ