Βρετανία: Αναβλήθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Τζόνσον στην Ινδία

ΑΠΕ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ακύρωσε σήμερα το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Ινδία, το οποίο θα πραγματοποιούνταν την επόμενη εβδομάδα, λόγω της κατάστασης της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή της Ασίας.

Ο Τζόνσον είχε ήδη αναβάλει μία φορά το ταξίδι αυτό, το οποίο αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τον Ιανουάριο, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στη Βρετανία έφτασε σε υψηλά επίπεδα.

Ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ινδία σπάει το ένα τραγικό ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό, δεύτερο κύμα της επιδημίας.

“Με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι σε θέση να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Ινδία”, ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση η βρετανική και η ινδική κυβέρνηση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Τζόνσον.

“Αντ’ αυτής οι πρωθυπουργοί Μόντι και Τζόνσον θα συνομιλήσουν αργότερα αυτό τον μήνα για να συμφωνήσουν και να θέσουν σε εφαρμογή τα φιλόδοξα σχέδιά τους για τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της Βρετανίας και της Ινδίας”, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Οι σχέσεις με την Ινδία θεωρούνται βασικό μέρος των φιλοδοξιών της Βρετανίας μετά το Brexit προκειμένου να ενισχυθεί το εμπόριο με τις χώρες εκτός της ΕΕ και μια διπλωματική προσπάθεια προκειμένου η χώρα να αποκτήσει περισσότερη επιρροή στην περιοχή της Ινδίας- Ειρηνικού.

Το Λονδίνο έχει καλέσει την Ινδία να παρακολουθήσει τη σύνοδο της G7 την οποία φιλοξενεί τον Ιούνιο.

Βρετανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες Κυριακή ότι ερευνούν ένα παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού από την Ινδία, όμως ακόμη δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για να το κατατάξουν μεταξύ των παραλλαγμένων στελεχών που προκαλούν ανησυχία.