today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε το ΜέΡα25 ο Γ.Βαρουφάκης

Με ομόφωνη απόφασή της η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ 25 αποφάσισε σήμερα τη διεξαγωγή ενός διαρκούς συνεδρίου σε 2 φάσεις, αρχικά στις 4, 5 και 6 Ιουνίου προγραμματικού χαρακτήρα και στην συνέχεια, τον Νοέμβριο με την επαναξιολόγηση του καταστατικού αλλά και την αξιολόγηση ζητημάτων μακρόπνοης πολιτικής στρατηγικής.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στην ΚΕ που ολοκλήρωσε σήμερα το απόγευμα τις εργασίες της, έθεσε το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα εκτιμώντας ως πιθανό ενδεχόμενο την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ο Γραμματέας του κόμματος Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως το ΜέΡΑ25 βρίσκεται σε πολύ καλή τροχιά κυρίως τους τελευταίους μήνες και ότι το κόμμα πρέπει να είναι έτοιμο για ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό του κ. Μητσοτάκη το φθινόπωρο. Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε τα μέλη της ΚΕ να βγουν στην κοινωνία και να εξηγήσουν τι είναι το ΜέΡΑ25, τι πιστεύει και γιατί πρέπει η κοινωνία να το στηρίξουν οι πολίτες.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε επίσης την ανάγκη τα μέλη του κόμματος να μάθουν να λειτουργούν πανευρωπαϊκά μαζί με τα μέλη του DiEM25, ενώ για την επανεκλογή και συμπλήρωση των οργάνων του κόμματος στο επικείμενο Συνέδριο, εστίασε στην αναγκαιότητα να υπάρξει και πάλι ποσόστωση φύλου, αλλά και εκπροσώπηση των αποδήμων, του brain drain και της νεολαίας.

Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε την σημασία της κλήρωσης, καθώς εξασφαλίζει τη δημοκρατική συμμετοχή και σπάει τους μηχανισμούς. Είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η κληρωτίδα πρέπει να συμπληρώνει τις εκλογικές διαδικασίες και σε κάποιο βαθμό κιόλας να τις υποκαθιστά, καθώς είναι πέραν των άλλων και αντιολιγαρχική, μιας και οι εκλογές συχνά ευνοούν όσους έχουν τον χρόνο ή τα χρήματα να ασχοληθούν»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ