today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Μ.Θεμιστοκλέους: Δεν θα γίνουν την Δευτέρα εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson

Δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός από Δευτέρα, 19 Απριλίου,  όπως είχε προγραμματιστεί,  με το εμβόλιο της Johnson & Johnson,  μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ)  ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας  στο MEGA.

Σημειώνεται  ότι ο ΕΜΑ ανέφερε ότι θα ανακοινώσει την Τρίτη τις συστάσεις του για το εμβόλιο Janssen, της εταιρείας Johnson & Johnson, για την Covid-19. Η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει ανασταλεί, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca,  τόνισε ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες , όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από covid. “Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει”, είπε, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά.

Αναφορικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών ο κ. Θεμιστοκλέους προέβλεψε ότι μέσα Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση οι ηλικίες μέχρι 40 ετών. “Αν είμαστε πιο αισιόδοξοι μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες ηλικίες, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ