today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Τα self tests “θα δείξουν” την απόφαση για το Πάσχα – Πάνω από 315.000 έχουν διατεθεί ήδη

Περισσότεροι από 7 στους 10 δικαιούχους των self test στο χώρο της εκπαίδευσης έχουν ήδη πάρει το ατομικό τους τεστ από το φαρμακείο της γειτονιάς τους.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση δείχνουν μεγάλη ανταπόκριση στην διάθεση των self test από την πλευρά των μαθητών Λυκείου αλλά και των εκπαιδευτικών ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων τη Δευτέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί πάνω από 315.000 self test από 10.055 φαρμακεία σε μαθητές και καθηγητές, ποσοστό που υπερέβη ήδη από χθες το 70% των δικαιούχων αυτής της φάσης.

Αποδεικνύονται, δηλαδή, τα self test  και στην πράξη χρήσιμα εργαλεία, καθώς η εκτεταμένη χρήση τους θα διαμορφώσει σαφέστερα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αλλά και ανά περιφέρειες.

Xθες κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι η χρήση των self test από το γενικό πληθυσμό  μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες οι ειδικοί να ανάψουν το πράσινο φως για να επιτραπούν οι  μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα.

Πάντως, η τελική απόφαση να ληφθεί λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι η βασική εκτίμηση των επιδημιολόγων είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αυξηθούν τα θετικά κρούσματα ως συνέπεια της αύξησης του αριθμού των ημερήσιων τεστ με την προσθήκη των self test.

Ωστόσο, παράλληλα εκτιμούν ότι αυτό δεν θα οδηγήσει και σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των εισαγωγών σε ΜΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ