today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Skoda: Kυρίαρχη μάρκα στην ελληνική αγορά σε μοντέλα φυσικού αερίου

Η Skoda είναι από τις κυρίαρχες μάρκες στην Ελλάδα στα οχήματα που κινούνται με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG). Μετά από εντυπωσιακή επίδοση στις πωλήσεις του 2020, όπου ένα στα τρία ταξινομηθέντα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ήταν μοντέλο της τσέχικης εταιρείας, η μάρκα ανέβασε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 327 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο για τη λειτουργία τους. Από αυτά, τα 130 ήταν μοντέλα της Skoda, που μεταφράζεται σε ποσοστό 39,76% για τη μάρκα στη συγκεκριμένη αγορά, ή σε πιο απλή ανάγνωση τέσσερα στα δέκα αυτοκίνητα φυσικού αερίου που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021, ήταν μοντέλα Skoda.

Το φυσικό αέριο είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας καύσιμο που προσφέρει δύο βασικά πλεονεκτήματα: το πρώτο, ουσιαστικά η συμπεριφορά του κινητήριου συστήματος παραμένει ίδια είτε χρησιμοποιείται φυσικό αέριο είτε βενζίνη και το δεύτερο, το κόστος χρήσης είναι πολύ χαμηλό. Ενδεικτικά, το κόστος κίνησης με φυσικό αέριο είναι μόλις 3 ευρώ για τα 100 χιλιόμετρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ