today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αυγενάκης: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ένταξης του ΟΑΚΑ στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Για τη διαρκή αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ τοποθετήθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή.

«Παραλάβαμε ένα αθλητικό κέντρο που είχε εγκαταλειφθεί, είχε μαραζώσει και είχε απαξιωθεί. Και το μετατρέπουμε σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, σε έναν πολυχώρο άθλησης, αναψυχής, ενημέρωσης και εκπαίδευσης.  Στόχος μας να γίνει το ΟΑΚΑ μια κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι.
Ένας χώρος, που εκτός από αθλητικός και πολιτιστικός προορισμός, θα αναδειχθεί και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Και θα το πετύχουμε. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα και για τον πρωθυπουργό μας», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στην κατάσταση εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου στο ΟΑΚΑ, που παρέλαβε πριν από 21 μήνες και επισήμανε τις πολυεπίπεδες ενέργειες που ήδη έχουν συντελεστεί (έργα συντήρησης, μελέτες, δράσεις εξωστρέφειας με συνεργασίες και συνέργειες) για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του και επισήμανε ιδιαίτερα:

* Τη σύμβαση με τη Lamda Development για ανακαίνιση, ανακατασκευές και κατασκευές, που εξελίσσονται, στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου.
* Την αξιοποίηση των 16 γηπέδων τένις του Κέντρου Αντισφαίρισης, που πλέον αποδίδουν όφελος 200.000 ευρώ έναντι κόστους 100.000 ευρώ, προτού μισθωθούν με ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό.
* Την Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για σημαντικές εργασίες συντήρησης (αντικατάσταση ταρτάν στίβου, εξωτερικής περίφραξης) και για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων.
* Τη σύμβαση με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ολιστική μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης.
* Το Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΥΔΑΠ για την δημιουργία πάρκου νερού και πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένου με την αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Ο κ. Αυγενάκης, επιπλέον, ανακοίνωσε ότι «σύντομα, μέχρι το τέλος του μήνα, θα γίνει η παρουσίαση του Master Plan για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, το οποίο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης, που φυσικά περιλαμβάνει και τη συντήρηση, επιτέλους, των αρχιτεκτονικών κατασκευών Καλατράβα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ