today-is-a-good-day
16.1 C
Athens

Βρετανία: Σταματά η δοκιμή του AstraZeneca σε παιδιά

Σταματούν οι δοκιμές του εμβολίου AstraZeneca Covid σε παιδιά, καθώς ο βρετανική ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου διερευνά την πιθανή σχέση του με σπάνια θρομβομβολικά επεισοδία σε ενήλικες.

Ο καθηγητής Andrew Pollard από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε στο BBC ότι δεν υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας για τη δοκιμή κατ’ αυτή, αλλά οι επιστήμονες του αναμένουν περισσότερες πληροφορίες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, νωρίτερα, είχε πει να προσέρχονται κανονικά στα ραντεβού εμβολιασμού οι πολίρες.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 31,6 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ συνολικά 5,4 εκατ. έχουν λάβει τη δεύτερη δόση.

Η δοκιμή του AstraZeneca σε παιδιά ξεκίνησε τον Φεβρουάριο

Η δοκιμή του εμβολίου Oxford-AstraZeneca σε παιδιά, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, αξιολογεί αν προκαλείται ισχυρή ανοσοαπόκριση σε άτομα ηλικίας μεταξύ έξι και 17 ετών.

Η αναστολή της έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων αξιωματούχου του EMA, o οποίος δήλωσε ότι φαίνεται πως το εν λόγω εμβόλιο συνδέεται με τα περιστατικά θρομβώσεων, χωρίς να έχει εξακριβωθεί ακόμη η αιτίας.

«Αν και δεν υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια στην παιδιατρική κλινική δοκιμή, αναμένουμε επιπλέον πληροφορίες από το MHRA σχετικά με την αναθεώρηση σπάνιων περιπτώσεων θρόμβωσης / θρομβοκυτταροπενίας που έχουν αναφερθεί σε ενήλικες , πριν προχωρήσουμε σε περαιτέρω δοκιμαστικούς εμβολιασμούς», δήλωσε ο Pollard.

Ενημερώσεις από τον EMA και τη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

SourceBBC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ