today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ ανήλθε ο δείκτης STOXX 600

Ο ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης αναφοράς ανήλθε σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ σήμερα, ανακτώντας όλες τις απώλειες που κατέγραψε λόγω της πανδημίας καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει με ταχείς ρυθμούς, χάρη στα τεράστια πακέτα μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας και τα εμβολιαστικά προγράμματα κατά της COVID-19.

Οι Ευρωπαίοι traders επέστρεψαν από τις αργίες για το καθολικό Πάσχα οδηγώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 σε άνοδο 0,9% στις 436,16 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 433,90 μονάδων που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί πάνω από 60% από τα περυσινά χαμηλά επίπεδα στα οποία υποχώρησε λόγω της πανδημίας.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 1,0%, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,8% και ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άλμα 1,3%.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street επίσης ανήλθαν σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ χθες ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων που κατέδειξαν ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς εργασίας και της δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών, βοηθώντας να ανέβει η διάθεση των επενδυτών παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ