today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Σ.Αναγνωστοπούλου κατά Λ.Μενδώνη: Τρέχει να τα μαζέψει άρον- άρον μετά την κοινωνική κατακραυγή

«Αυτή που έχει ξεπεράσει κάθε όριο είναι η, κατ’ ευφημισμό πλέον υπουργός Πολιτισμού, κυρία Μενδώνη. Η ίδια, από κοινού με τον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών στις 28.02.2020 υπέγραψε την αμφιλεγόμενη “σύμβαση δωρεάς” με το Ίδρυμα Ωνάση που με ένα χρόνο καθυστέρηση κατέθεσε στη Βουλή μετά από επίμονα αιτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Στη σύμβαση αυτή, που η ίδια κατέθεσε και υπέγραψε, στο άρθρο 9 αναφέρεται: Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του Ανελκυστήρα Πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης δίπλα από την σχετική επιγραφή που αφορά την χορηγία της Ε.Ε και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70×40 εκ.) που θα αναφέρει: “Ο Ανελκυστήρας Πλαγιάς και ο Φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)”» σημειώνει η Σ. Αναγνωστοπούλου και σχολιάζει:

«Ή λοιπόν η σύμβαση αυτή είναι fake news όπως λέει η κα Μενδώνη, που σημαίνει ότι είναι διπλά υπόλογη όχι μόνο γιατί εξαπάτησε τη Βουλή με δικά της fake news και πλαστά στοιχεία, αλλά και για παράβαση καθήκοντος, ή η κα Μενδώνη τρέχει να τα μαζέψει άρον- άρον μετά την κοινωνική κατακραυγή. Εκτός εάν πλέον την εξαπατά και ο ίδιος της ο εαυτός.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ