today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

Ν.Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση νοηματοδοτεί σε καθημερινή πλέον βάση τη λέξη μπάχαλο

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη νοηματοδοτεί σε καθημερινή πλέον βάση τη λέξη μπάχαλο», σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ειδικότερα, ότι «την ώρα που ο κ. Σκέρτσος λέει ότι “είναι νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα”, ο κ. Γεραπετρίτης έσπευσε από τώρα να αφήσει παράθυρο για απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων». «Αυτά, την ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν για νέο ρεκόρ κρουσμάτων και το ΕΣΥ παραμένει στο όριο της κατάρρευσης», πρόσθεσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος σχολιάζει ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμία λογική και χωρίς καμία συνεννόηση ακόμα και μεταξύ υπουργών σε διπλανά γραφεία στο Μέγαρο Μαξίμου».

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 FM» ανέφερε: «Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο της πανδημίας, δεν έχει σχέδιο, έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και εκβιάζεται ανοιχτά από πρακτικές και λογικές του υποκόσμου».

Μίλησε για «καψόνι» της κυβέρνησης στους καταστηματάρχες, καθώς «την Παρασκευή το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα ανοίξει το λιανεμπόριο και μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας είχε εξαιρεθεί η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και η Κοζάνη». Σχετικά με τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η αλλαγή οφείλεται σε διαφορετική απόφαση των επιστημόνων, είπε ότι «δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια ήταν αρχικά η εισήγηση της επιτροπής» και πως «η συζήτηση θα γινόταν πολύ πιο εύκολη εφόσον είχαμε δημόσια, αν όχι το σύνολο των πρακτικών, τουλάχιστον τις αποφάσεις και τα πορίσματα της επιτροπής». «Σε κάθε περίπτωση όμως για την κυβέρνηση της ΝΔ πάντα φταίει κάποιος άλλος, η ίδια δεν αναλαμβάνει ποτέ καμία ευθύνη», σχολίασε. «Την πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός είπε ότι κερδίσαμε τον κορονοϊό ήταν στις 30 Απριλίου του 2020. Όποιος από τότε έχει χρίσει τον εαυτό του νικητή δεν είναι απλά αποτυχημένος, είναι επικίνδυνος», πρόσθεσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ποτέ δεν πίστεψε στην ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, γιατί το σχέδιό της είναι να περάσει η μπόρα και να προχωρήσουμε στα ΣΔΙΤ, σε βήματα ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας». Είπε ότι «οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ φέτος είναι 1.680 λιγότεροι σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2021 οι προβλεπόμενες δαπάνες για τη δημόσια υγεία είναι λιγότερες κατά 600 εκατ. ευρώ». «Έχουμε εγκλωβιστεί ανάμεσα σε έναν υγειονομικό “γκρεμό” και ένα οικονομικό “ρέμα”», είπε. Ανέφερε ειδικότερα, ότι έως το τέλος Οκτωβρίου είχαμε 600 απώλειες και στη συνέχεια, με 5 μήνες περιοριστικών μέτρων, έχουμε περισσότερες από 7.800 απώλειες ανθρώπινων ζωών, για να τονίσει πως «είναι πια ξεκάθαρο ότι τα μέτρα δεν έχουν δουλέψει». Αυτό διότι, όπως υποστήριξε, «η κυβέρνηση δεν πρόσεξε τους χώρους εργασίας, δεν πρόσεξε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν έκανε επιθετική πολιτική στα τεστ με μαζικό έλεγχο του πληθυσμού».

«Όποια δραστηριότητα μένει κλειστή, χρειάζεται να έχει την απαραίτητη οικονομική στήριξη» και «είτε ανοίξει είτε δεν ανοίξει η αγορά, πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα γενναίο σχήμα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, πρέπει η επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και πρέπει να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στις πληττόμενες επιχειρήσεις μέσα από την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών τους», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση δεν κάνει τώρα γενναίες κινήσεις στήριξης στην οικονομία, μακροπρόθεσμα αυτό θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στη χώρα.

Αναφερθείς στην υπόθεση Φουρθιώτη, μίλησε για «σιωπή της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη, μετά τις καταγγελίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και πρώην υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση για “εισβολή” ενός ανθρώπου που είχε κάνει απάτη στο υπουργείο συνοδεία μπράβων και με εκτόξευση απειλών». Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που την συνδέει με τον κ. Φουρθιώτη» και κάλεσε ειδικότερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «να απαντήσει γιατί ενώ υπήρχε φρουρά για το συγκεκριμένο πρόσωπο, η αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση που το διέψευδε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ