today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

M.Nτράγκι από τη Λιβύη: Στιγμή μοναδικής αξίας, για να επανοικοδομήσουμε την παλιά μας φιλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επισκέφθηκε σήμερα την Τρίπολη όπου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που ο Ντράγκι πραγματοποιεί στο εξωτερικό, από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία. «Είναι μια μοναδική στιγμή, για να επανοικοδομήσουμε μια παλαιά φιλία και εγγύτητα, η οποία δεν διακόπηκε ποτέ», δήλωσε μετά την συνάντηση ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι «βασικής σημασίας στοιχείο, για να συνεχιστεί η συνεργασία αυτή, είναι να προχωρήσει η κατάπαυση του πυρός και να τύχει απόλυτου σεβασμού».

Ο Μάριο Ντράγκι προσέθεσε ότι με τον Λίβυο ομόλογό του έγινε αναφορά στη συνεργασία στον τομέα των υποδομών, της ενέργειας, της υγείας και του πολιτισμού. «Θέλουμε η συνεργασία αυτή να αποτελέσει πυξίδα για το μέλλον, με πλήρη σεβασμό στην πλήρη λιβυκή κυριαρχία», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το μεταναστευτικό, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε:

«Υπάρχει ικανοποίηση για τα όσα κάνει η Λιβύη στο θέμα των διασώσεων και, συγχρόνως, η Ιταλία βοηθά και της παρέχει στήριξη. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνον γεωπολιτικό, είναι και ανθρωπιστικό. Από την άποψη αυτή, η Ιταλία είναι μια από τις λίγες χώρες η οποία συνεχίζει να αφήνει ανοικτούς τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ