today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Γ.Γεραπετρίτης: Οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις για τον εξορθολογισμό των δασικών χαρτών

Αλλαγές στους δασικούς χάρτες με οριζόντιες παρεμβάσεις ώστε να αποκατασταθούν αστοχίες που έχουν υπάρξει, προανήγγειλε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

«Θα υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα αποκαταστήσουν τα πράγματα. Δηλαδή θα έχουμε μία αναδιάταξη σε ό,τι αφορά τη λογική των δασικών εκτάσεων, άρα οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα εξορθολογήσουν τους δασικούς χάρτες και στη συνέχεια όταν πλέον θα έχουμε έρθει στο ορθό, τότε θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες με ενστάσεις, να αποκαταστήσουν τις μεμονωμένες αστοχίες που έχουν υπάρξει» τόνισε ο κ.Γεραπετρίτης.

«Το να έχουμε δασικούς χάρτες όπως και κτηματολόγιο, είναι συνθήκη για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.  Έχοντας πει αυτό, να πω ότι πράγματι σε ό,τι αφορά τους δασικούς χάρτες υπήρχαν περιπτώσεις όπου υπήρχε μία υπερβολική κατηγοριοποίηση δασών. Αυτό παρατηρήθηκε κατεξοχήν στα νησιά όπου είναι και ιδιαίτερες οι συνθήκες οι γεωμορφολογικές λόγω των χορτολιβαδικών  εκτάσεων. Ο ίδιος ο πρωθυπουργος ανέλαβε την πρωτοβουλία, χθες έγινε μία μεγάλη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας διότι γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα ζήτημα πολύ υψηλής ευαισθησίας, ότι θα υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα αποκαταστήσουν τα πράγματα», υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ